غذاهای سنتی شیلی
فرهنگ غذایی مردم شیلی
غذاهای سنتی کشور شیلی تا حد زیادی تحت تأثیر غذاهای اروپایی می باشند اما با این حال مردم این کشور فرهنگ و رژیم غذایی مخصوص به خود را دارند، در طبخ غذاهای سنتی شیلی بیشتر از گوشت، سبزیجات تازه و موجودات دریایی استفاده می شود که با توجه به موقعیت مکانی این کشور، امری طبیعی می باشد، از معروف ترین غذاهای شیلی می توان به امپانادس، چوریلانا و غیره اشاره کرد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
امپانادس | Empanadas
امپانادس یکی از معروف ترین و در عین حال محبوب ترین غذاهای سنتی شیلی می باشد که در واقع نوعی پیراشکی بوده و در اغلب رستوران های موجود در کشور شیلی سرو می شود، لازم به ذکر است که امپانادس نام یکی از غذاهای سنتی کشور آرژانتین نیز می باشد اما انواع مختلف امپانادس طرز تهیه و حتی شکل ظاهری متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند.
جالب است بدانید که امپانادس نوعی غذای رسمی برای مردم شیلی به شمار می آید و اغلب برای پذیرایی از مهمان ها طبخ می شود.
دستور پخت امپانادس
همانطور که پیش تر اشاره کردیم امپانادس نوعی پیراشکی بوده و به همین جهت دستور پخت های متعددی دارد که در هر یک از آن ها از مواد مختلفی استفاده می شود، اما گفته می شود که امپانادس اصیل با استفاده از گوشت یا تن ماهی پخته می شود.
مواد مورد نیاز
- کنسرو تن ماهی | دو قوطی
- فلفل دلمه ای | دو عدد
- گوجه فرنگی له شده | 200 گرم
- پیاز خرد شده | دو قاشق غذاخوری
- تخم مرغ آب پز | یک عدد
- زیتون سبز | 20 گرم
- روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری
- آرد گندم | 350 گرم
- کره | 150 گرم
- نمک | 1 قاشق چایخوری
- آب | دو پیمان (120 میلی لیتر)
طرز تهیه
در ابتدا خمیر، کره، نمک و آب را مخلوط کرده و وروز می دهیم تا خمیر پیراشکی آماده شود، بهتر است برای یک دست شدن خمیر آن را به مدت 30 دقیقه در دمای اتاق قرار دهید.
برای تهیه مواد داخل پیراشکی در مرحله اول پیاز های خرد شده را در روغن زیتون تفت می دهیم تا پیاز ها به رنگ طلایی در بیایند، سپس روغن تن ماهی را گرفته و به همراه گوجه له شده و فلفل به پیاز ها اضافه کرده و تفت می دهیم، پس از اینکه آب گوجه کاملاً تبخیر شد تخم مرغ آب پز را به همراه زیتون و نمک به مخلوط خود اضافه می کنیم، حال مواد داخل پیراشکی نیز آماده است و باید امپانادس را بپیچیم، لازم به ذکر است که امپاناس شیلیایی به شکل های مختلفی پیچیده می شود، بنابراین با توجه به سلیقه خود می توانید آن ها را بپیچید، پس از اینکه مواد را داخل خمیر قرار دادیم باید روی هر یک از امپاناس ها زرده تخم مرغ زده و در نهایت آن ها را به مدت 15 دقیقه در داخل فر 200 درجه قرار دهیم.
اکنون غذای ما آماده است و می توانیم آن را به همراه چاشنی های دلخواه سرو کنیم، توجه داشته باشید که امپاناس اصلی طعمی نسبتاً تند دارد بنابراین اگر از علاقمندان به غذاهای تند هستید می تواند در ترکیب مواد داخل پیراشکی از فلفل و جلاپینو به میزان دلخواه استفاده کنید.
سس پبره | Pebre
بر سر تمامی میز ها در رستوران های کشور شیلی سس پبره به چشم می خورد و همانطور که از نام آن پیدا است، پبره نوعی سس تند می باشد و یکی از مواد کاملاٌ سنتی و مخصوص کشور شیلی به شمار می آید به همین جهت نیز تصمیم گرفته ایم که در میان غذاهای سنتی شیلی به معرفی این سس بپردازیم، البته توجه داشته باشید که مردم شیلی این سس لذیذ را با نان نیز سرو می کنند و در واقع می توان گفت که سس بپره تا حدودی به عنوان یکی از غذاهای اصلی در این کشور کاربرد دارد.
دستور پخت سس پبره
همانطور که پیش تر اشاره کردیم این سس مخصوص کشور شیلی می باشد و دستور تهیه نسبتاً واحدی دارد که در ادامه به شرح آن می پردازیم، اگر از طرفداران مزه های تند هستید پیشنهاد ما به شما تهیه و نوش جان کردن این سس می باشد.
مواد مورد نیاز
- پیاز | یک عدد
- گشنیز تازه | 200 گرم
- گوجه فرنگی تازه | سه عدد
- سرکه انگور قرمز | یک قاشق غذاخوری
- روغن زیتون | یک قاشق غذاخوری
- سس چیلی قرمز | نصف قاشق چایخوری
- نمک | به میزان مورد نیاز
طرز تهیه
در مرحله اول باید پیاز را به صورت نگینی های ریز خرد کرده و در داخل یک ظرف قرار دهید سپس برگ های گشنیز تازه را به همراه سرکه انگور در مخلوط کن بریزید تا کاملاً ترکیب شوند، و مخلوط حاصل را به پیاز های خرد شده اضافه کنید.
گوجه ها را نیز به کمک مخلوط کن له کرده و به همراه سس چیلی، روغن زیتون و نمک به سایر مواد بیافزایید. به همین سادگی سس پبره شما آماده است و می توانید به همراه غذا های گوشتی به عنوان چاشنی و یا به همراه نان تست به عنوان غذای اصلی سرو کنید، لازم به ذکر است که در صورت تمایل می توانید فلفل بیشتری استفاده کرده و به تندی این سس لذیذ بیفزایید.
کازوئلا | Cazuelas
کازوئلا در واقع نوعی سوپ بسیار خوش طعم می باشد که دستور پخت نسبتاً ساده ای دارد و یکی از برترین غذا های سنتی و ملی کشور شیلی به شمار می آید، امروزه کازوئلا با موادی نظیر گوشت گاو و یا حتی گوشت مرغ طبخ می شود، اما اصیل ترین نوع آن معمولا با استفاده از موجودات دریایی نظیر صدف و ماهی پخت شده و طعمی متفاوت دارد.
دستور پخت کازوئلا
همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم طبخ اصلی این غذا با استفاده از موجودات دریایی می باشد، هرچند که این غذا امروزه در نقاط مختلف دنیا با استفاده از سایر مواد نیز طبخ می شود، از آنجایی که این مقاله در رابطه با غذاهای سنتی شیلی می باشد در ادامه طرز تهیه این غذا با استفاده از ماهی را در اختیارتان قرار می دهیم.
مواد مورد نیاز
- ماهی | یک عدد (شش تکه فیله + سر و پره های ماهی)
- برگ بو | یک عدد
- جعفری تازه | 100 گرم
- پیاز | سه عدد
- سیر خرد شده | 3 حبه
- نمک | به میزان لازم
- فلفل | به میزان لازم
- آویشن کوهی | دو قاشق چایخوری
- لیمو ترش | یک عدد
- سس چیلی | یک قاشق چایخوری
- روغن کنجد | دو قاشق غذاخوری
- کره | شش قاشق غذاخوری
- هویج | یک عدد
- فلفل دلمه ای | یک عدد
- سیب زمینی | 4 عدد
- آب | دو پیمانه
- گشنیز تازه | 100 گرم
- گوجه فرنگی | 1 عدد
طرز تهیه
در ابتدا برگ بو، پیاز، جعفری، سیر خرد شده، سر و پره های ماهی را به همراه آب به مدت دو ساعت بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا ترکیب طعم داری به دست آید، سپس مواد موجود در قابلمه را از صافی رد کنید تا آب طعم دار جدا شود.
در مرحله بعد فیله ماهی را برای طعم دار شدن به مدت یک ساعت در ترکیب نمک، فلفل، آبلیمو تازه، سیر، آویشن کوهی و سس چیلی بخوابانید، سپس در ظرفی جداگانه پیاز را در روغن کنجد تفت دهید تا به رنگ طلایی در بیایند، اکنون باید هویج، سیر، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را نیز به پیاز ها اضافه کنید.
عصاره طعم داری که در مرحله اول بدست آمده را به همراه سیب زمینی های برش خورده، آب و فیله های ادویه ای به مدت یک ربع بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا ماهی ها مغز پخت شوند، حال سوپ شما آماده است و می توانید کمی کره به آن اضافه کرده و سرو نمایند، همچنین لازم به ذکر است که گشنیز می تواند گزینه بسیار مناسبی برای تزئین سوپ باشد.
امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعاتی کلی در رابطه با غذاهای سنتی شیلی کسب کرده باشید و این اطلاعات در سفر با تور لحظه آخری برایتان مفید واقع شود.